Juf Klas 4-5 : Juf Leen

Wie ben je?

Ik ben juf Leen, ik heb nu bijna een ‘rondje’(6 schooljaren) gedaan op onze Steinerschool. Ik studeerde eerst sociaal- cultureel werk en heb een kandidatuur Moraalwetenschappen behaald alvorens ik mijn jeugddroom waarmaakte: juf worden! Ik ben getrouwd met Daan en mama van een heel schattig zoontje in onze peuterklas en pleegmama van een heel toffe puber. Ik houd van lezen, lachen, de bergen, de zee, de lente en mijn familie en vrienden dicht bij mij.

Waarom wou je leerkracht worden?

Omdat ik als kind ervaren heb dat een goede leerkracht die jou als kind écht ziet en begrijpt van onschatbare waarde is. Dat wou ik kunnen betekenen voor kinderen en daar blijf ik naar streven.

Wat was vroeger jouw favoriete lesonderdeel?

Frans, al vanaf de allereerste les. Dat was in het vijfde leerjaar bij juf Greet, een fantastische juf bij wie ik me heel goed voelde. Ook in het 2de middelbaar had ik weer een superfijne juf Frans. Na mijn studies ben ik dan ook een half jaar gaan rondtrekken in Frankrijk en mijn eerste jaren als juf heb ik in Brussel en Wallonië gewerkt voor de Franstalige gemeenschap. Dat was een heel leuke ervaring!

Wie is/was jouw grote voorbeeld?

Mijn grootmoeder langs moederszijde. Zij was een heel spitsvondig iemand. Ze had de typische Kempense nuchterheid, was heel praktisch ingesteld, zat vol verhalen en had een groot gevoel voor humor. Ze had ook een beetje haar eigen taalgebruik met zegswijzen, spreuken en zelf uitgevonden woorden. ‘Vooruit is de weg!’ was haar motto. Ze was tegen verspilling en op die manier erg ecologisch nog voordat dat woord bestond

Wat is jouw favoriete boek/cd/film/eten/bestemming en waarom?

Mijn favoriete boek is ‘Liefde’ van Dirk de Wachter. Ik lees graag boeken die dieper graven en kritisch durven kijken naar onze tijdsgeest. Mijn lievelingseten is verse lasagne. Mijn favoriete films zijn ‘Todo sobre mi madre’ en ‘Gegen die Wand’, beiden ‘bitterzoet’ en ik houd ook heel erg van de melancholische Turkse muziek in de laatste film. Mijn favoriete bestemming is een plekje bij vrienden in de Pyreneeën in het midden van de natuur (waar ik lang geleden een tijdje vrijwilligerswerk deed).