Juf Klas 1: Juf Mira

Wie ben je?

Juf Mira

Wat is jouw favoriete eten?

Als ontbijt? Havermoutpap of zelfgemaakte muesli, en vers fruit of een heerlijke smoothie…

Voor de rest? Sushi, kelewele, dakwa, fufu, omo tuo, tiramisu, lasagne, tahli, witloofgratin, guacamole, chili con carne, javanais, frietjes met mayonaise, speculaas gesopt in de koffie op een boterham, tikkeneitje met soldaatjes, zelfgemaakte pizza, ovenversbrood met boter en zout, gamba’s, échte chocolademelk met pure chocolade, steak tartaar, mediterraans gevuld brood, broodpudding met stukken chocolade en rozijnen, gebakken zalm met een fris slaatje recht van het veld, heel af en toe een lekkere chique franse keuken, een glaasje lekkere wijn en heerlijk afsmakende kaas, bloemkoolroosjes met cocktailsaus, croque monsieur, of nog liever hawai,… ik kan nog wel even doorgaan, u raadt het al, ik hou van lekker eten van over de hele wereld.

Als je kon reizen door tijd en ruimte, waar en wanneer zou je heen reizen?

Ik zou graag vele plaatsen in de wereld zien en er mooie mensen ontmoeten, daar is geen haast bij, ik heb een heel leven voor mij. Naast al het reizen zou het fijn zijn (als tijd en ruimte er dan toch niet toe doen) tegelijkertijd in Ghana en in België te kunnen wonen… Het mooiste van twee werelden, twee thuishavens van ons gezin.

Stel dat je een winkeltje zou openen,

hoe zou je het noemen?

Poridge and Bessy. Een ontbijtplekje met verschillende soorten pap en smoothies, en heerlijke muziek zoals Porgy and Bess.

Welk gevoel wekt de kleur bordeaux bij je op? Koninklijk vers zacht beddengoed, me daar na een verrijkende dag in neer vleien, daar houd ik van.