Peuterklas: Juf Jules

Juf Jules

Ik ben een vrolijke bosnimf die graag verhalen vertelt, heel vaak zingt en dolgraag door de velden en langs bossen fladdert en huppelt.

Ik zorg graag voor kinderen en laat hen zoveel mogelijk mee genieten… (ja, ja, toch wel… : ))

Net als die kleine ukjes kan ook ik nog vol verwondering kijken naar slakken, vlinders, lieveheersbeestjes, prachtige wolkenformaties… Zwijmel…

Thuis kan je me terug vinden in de tuin of in de wijde omtrek (op stap met de pony (Eefje) of het paard (Pablo)… Met liefde en dankbaarheid zorg ik voor de dieren om me heen.

Ik ben een echte genietkous. Lekker en gezond eten… Hmmmm Spijtig dat gluten, lactose, tomaten, appels, citrusvruchten, koffie en alcohol van het menu werden geschrapt maar… Meestal mis ik die dingen niet eens! Als ik het toch een keertje lastig vind omdat ik bv. voor iemand een koek ging kopen en ik de geur van de bakkerswinkel niet meteen uit mijn hoofd krijg, verwen ik mezelf in het weekend dat er op volgt… Perenclafoutis, bananenbrood met rozijntjes, kokosrotsjes, chocoladekoekjes, avocado chocolademousse, Zweedse notentaart, … Keuze genoeg!

Vervelen staat niet in mijn woordenboek. Daar heb ik geen tijd voor! Als ik eindelijk tijd heb om rustig te zitten, gebruik ik die om te tekenen, gedichten te schrijven, verhalen te verzinnen of vragen te beantwoorden… : ))

O ja, wij hebben geen televisie. Sommige mensen vinden dat vreemd… Tot ze op bezoek komen of blijven logeren. Dan begrijpen ze waarom een televisietoestel hier volstrekt overbodig is!

Mijn knuffel…

Natuurlijk heb ik een knuffel!

Op een dag kwam ik kabouter Appelbloesem tegen toen ik de konijnen aan het verzorgen was. We geraakten aan de praat en werden goede vriendinnen! Appelbloesem doet niets liever dan met me mee naar school gaan en zorgen dat alles netjes blijft! Ook logeren op school vindt ze heerlijk! Ze is vijf jaar oud en een grote hulp! Ze heeft ook altijd alles gezien! De hele zomervakantie kan Appelbloesem niet naar school en dan kan ze wel eens druk doen. Dat zorgt soms voor frustraties of stress… : )

Mijn lievelingsverhaal…

Wat een moeilijke vraag! Eéntje maar?

Ik heb er een heleboel!

“Bontje, het katje van de molenaar”, vind ik momenteel wel een zeer toepasselijke! Met zoveel water, riviertjes die uit hun oevers treden, ondergelopen kelders en weiden kan een mens zich stilaan voorstellen wat een ramp de Sint-Elisabethsvloed geweest moet zijn! (een ramp uit 1421 waarbij ongeveer 2000 mensen het leven lieten bij onze noorderburen) “Bontje” is het waargebeurde verhaal over een heldhaftige poes die een baby wist te redden. Mooi geschreven en prachtig geïllustreerd.

Het verhaal van “Eefje van de Velpehoeve” is nog niet in de winkelrekken verkrijgbaar, maar wie weet? Ooit op een dag?

Verder heb ik een speciale band met verschillende verhalen…

“Kalle, de kleine stierenvechter” van Astrid Lindgren omdat het zo schattig en puur is…

“De Zwaan” van Virginia Mayo laat ons meevoelen met de natuur en de dieren. Het verhaal drukt ook op de zere plaats…

“De schat in het maanmeer” van Ivan Gantschev is avontuurlijk en mysterieus…

Voor de kleinsten onder ons blijft “Een dikke vette Pannekoek” van Loek Koopmans een absolute topper!

Mijn plannen…

Genieten, op stap gaan met Eefje en Pablo, met kinderen ravotten, op avontuur trekken en picknicken waar Eefje kan grazen, met vriendinnen afspreken en knutselen/frutselen, het komende schooljaar voorbereiden, uitrusten, nog genieten, gekke fotootjes nemen met de paarden, konijnen en kippen knuffelen, ons kuikentje zien groeien, ook genieten met mijn vriend Koen en… Een klasje tevoorschijn toveren!